CHOVANECSPORT.cz

Pro Daniela Pudila začíná play off. Vyjde to do třetice?

Stejně jako v minulé sezoně si Sheffield Wednesday startem do play off zachoval šanci na postup do Premier League. Před rokem to nevyšlo, Daniel Pudil a spol. padli ve finále. Ovšem získané zkušenosti mohou zúročit v letošní baráži, který začíná o víkendu.

Před rokem „Sovy“ v semifinále překvapily a vyřadily favorizovanější Brighton, který v lize obsadil třetí místo (Sheffield šesté). Finálový duel ve Wembley ovšem skončil vítězstvím Hull City. Tým Daniel Pudila tak dostává další šanci a v nadcházejících duelech mu nemusí scházet sebevědomí, protože trenér Carlos Carvalhal načasoval formu týmu skvěle. Šesti výhrami v řadě se Sheffield vyšvihl až na čtvrtou pozici a nic na tom nezměnila ani domácí porážka ze závěrečného kola s Fulhamem.

Uplynulý víkend také rozhodl, s kým se „Owls“ v semifinále play off utkají. Narazí na jedno z překvapení soutěže Huddersfield Town, který v závěru trochu ztratil ze své formy. Ale v těchto náročných dvojutkáních je těžké hledat favorita. „Týmy jsou vyrovnané. Rozhodne, v jaké formě a psychické pohodě se bude konkrétní klub nacházet,“ řekl Daniel Pudil.

Před finišem ligové soutěže si přál, aby forma jeho klubu vydržela co nejdéle. „Je to dobře načasované,“ liboval si. I jemu se v závěru sezony daří, duel 46. kola sice vynechal, ale předtím nastoupil pětkrát v řadě a patřil k nejlepším na hřišti.

Celkově v tomto ročníku nastoupil k šestadvaceti zápasům, mezi nimi i ve dvou s Huddersfieldem. V obou soubojích Sheffield uspěl, venku 1:0, doma 2:0. Pokud by se „Sovám“ podařilo postoupit do finále, pro Dana by to byla už třetí účast ve Wembley. Bohužel dvě předchozí skončily porážkou. Nejprve v roce 2013, když s Watfordem podlehl Crystalu Palace, a loni, kdy Sheffield nestačil na Hull City.

Bude platit známé „do třetice všeho dobrého“? To naznačí už úvodní nedělní duel v Huddersfieldu. Ve druhé dvojici na sebe narazí v sobotu Fulham a Reading.