CHOVANECSPORT.cz

Hertha zabrala v pravý čas, Sheffield uhrál nadějnou remízu

Po celé Evropě vrcholí ligové soutěže. A naši legionáři mají za sebou poměrně úspěšný víkend. Berlínská Hertha se přiblížila účasti v základní skupině Evropské ligy, Sheffieldu stačí vyhrát v odvetě semifinále a zajistí si start ve Wembley.

Daniel Pudil

Huddersfield Town-Sheffield Wednesday 0:0, odehrál celý zápas

Po odpočinku v poslední kole se Daniel vrátil do základu a přispěl k čistému kontu v úvodním semifinále play off o postup do Premier League. Ve středeční odvetě mohou „Sovy“ využít výhodu domácího prostředí. Jakákoliv výhra jim zaručí start ve finále. Před rokem podlehli ve Wembley Hullu.

Vladimír Darida

Darmstadt-Hertha Berlín 0:2, odehrál celý zápas

Po devíti porážkách na hřištích soupeřů v řadě Hertha zabrala v pravý čas. I díky Vláďově asistenci na úvodní branku duelu berlínský klub zvítězil na půdě posledního Darmstadtu, čímž si zajistil výhodnou pozici před závěrečným kolem. Pokud v něm doma porazí Leverkusen, zajistí si bez ohledu na další soupeře páté místo, tím pádem účast v základní skupině Evropské lize.

Jakub Brabec

Mouscron-Racing Genk 0:2, odehrál celý zápas

Po třech kolech se Jakub vrátil do základní sestavy a byl tak na hřišti při sedmém vítězství Racingu z osmi zápasů ve skupině B o postup do Evropské ligy. Racing už je jistým vítězem skupiny, ještě jej však čeká další boj.

Matěj Vydra

Sezona už pro něj skončila. Derby County obsadilo 9. příčku.