CHOVANECSPORT.cz

Brabcův Genk drtí konkurenci, Sheffield má jisté play off

Racing Genk, bez Jakuba Brabce v sestavě, dál pokračuje suverénní jízdou skupiny A play off o Evropské ligy. Vynikající formu na závěr sezony načasoval Sheffield Wednesday, zvítězil už pošesté v řadě.

Daniel Pudil                                    

Ipswich-Sheffield Wednesday 0:1, odehrál celý zápas

Už je to jakoby obehraná písnička… Ale Dana určitě baví. Ani popáté v řadě nechyběl v základní sestavě a „Sovy“ opět vyhrály. K jedinému gólu utkání přispěl český reprezentant asistencí. V deníku The Sun dostal známku 7. Co je však hlavní pro celý klub, Sheffield si definitivně zajistil místo v play off. V závěrečném kole už půjde jen o to, z jaké pozice a na jakého soupeře narazí. Bude to jeden z trojice Reading, Huddersfield a Fulham.

Jakub Brabec

Racing Genk-Kortrijk 3:0, nenastoupil kvůli zranění

Šance na účast v Evropské lize pro Genk stále žije. O víkendu si upevnil vedení ve své skupině, v níž v šesti kolech ztratil jen dva body a inkasoval jeden gól. Jakub do zápasu nezasáhl.

Vladimír Darida

Werder Brémy-Hertha Berlín 2:0, odehrál celý zápas

S další komplikací se musí vyrovnávat Hertha, protože potvrdila, že venku se jí vůbec nedaří. Tentokrát prohrála na hřišti rozjetého Werderu, který se berlínskému klubu přiblížil na jeden bod. Na sedmý Freiburg má Hertha k dobru body dva, ovšem v příštím kole přivítá druhé Lipsko. Vladimír Darida strávil na hřišti celý zápas.

Matěj Vydra

Derby County-Wolverhampton 3:1, nenastoupil

Český útočník se tentokrát do sestavy neprosadil, střetnutí sledoval z lavičky. Derby patří kolo před koncem devátá příčka.