CHOVANECSPORT.cz

LEGIONÁŘI: Hertha zabrala, Daniel Pudil se vrátil vítězně do sestavy Sheffieldu

Pouze dva legionáři se uplynulý víkend objevili na hřišti v barvách svých týmů. A oba měli důvod k radosti. Jak Vladimír Darida, tak Daniel Pudil zažili po krátké sérii dvou utkání bez výhry plný bodový zápis.

Vladimír Darida

Hertha Berlín-Ingolstadt 1:0, odehrál celý zápas

Český reprezentační záložní se dočkal se svým týmem první jarní výhry, když Hertha po dvou zápasech venku využila domácího prostředí a porazila Ingolstadt nejtěsnějším rozdílem. Utkání rozhodla branka hned z první minuty. Vláďa obdržel v 89. minutě žlutou kartu za zdržování hry. V odborném magazínu Kicker si vysloužil známku 4 (1 nejlepší, 6 nejhorší). Hertha zůstala na šesté příčce, na třetí Frankfurt však ztrácí jen dva body. V příštím kole zavítá berlínský klub na hřiště dvanáctého Schalke. 

Daniel Pudil

Bristol City-Sheffield Wednesday 2:2, nenastoupil

Wigan-Sheffield Wednesday 0:1, odehrál 89 minut

Zatímco duel vloženého kola Daniel v minulém týdnu vynechal, o víkendu už nechyběl v základu a připsal si svůj dvacátý start v sezoně. Sheffieldu se po dvou nepovedených výsledcích podařilo naplno zabrat a zvítězil na hřišti předposledního Wiganu. „Sovy“ se drží na šestí příčce, zajišťující start v play off, ovšem Norwich a Derby jsou v těsném, tříbodovém závěsu. V příštím kole hostí už v pátek Birmingham.

Matěj Vydra

Ipswich-Derby 0:3, odehrál 22 minut

Newcastle-Derby 1:0, nenastoupil

Ani tentokrát se Matěj neobjevil v základu, v němž se naposledy ukázal 2. ledna. V minulém týdnu si připsal dvaadvacet minut jako střídající na Ipswichi, o víkend zůstal jen mezi náhradníky při porážce na Newcastlu. Snad na něj vyjde větší zápasová porce ve středu, kdy Derby hraje opakovaný zápas 4. kola FA Cupu na hřišti Leicesteru. V druhé nejvyšší soutěži patří „Rams“ osmá příčka.

Jakub Brabec

Racing Genk-Mouscron 1:0, nenastoupil

Genk se po předchozí porážce vrátil na vítěznou vlnu a potřetí ze čtyř jarních kol udržel čisté konto. Bohužel, Jakub opět zůstal jen mezi náhradníky, v tomto kalendářním roce ještě nenastoupil. Racing zůstává ve hře o první šestku, která zajišťuje boj o evropské poháry.