CHOVANECSPORT.cz

LEGIONÁŘI: Obří smůla. Hertha přišla o skalp Bayernu ve finiši

Velmi dobrý zápas s krutým koncem pro Herthu zažil v sobotu Vladimír Darida. Berlínský klub byl jen vteřiny od prvního vítězství nad Bayernem od února 2009. Jenže bavorský gigant dokázal v čase 95:55 vyrovnat a odvrátit druhou porážku v sezoně.

Vladimír Darida

Hertha Berlín-Bayern Mnichov 1:1, odehrál celý zápas

Plán určený na zdolání mistra dlouho fungoval, jenže nakonec z toho byl pro Herthu „jen“ bod, což českého reprezentanta a jeho partu velmi bolelo. Domácí šli do vedení ve 21. minutě, hosté vyrovnali v 96. Vláďa odehrál celý zápas a jak sám připustil, cítí, že jde jeho forma nahoru. „Řekl bych, že jsem tam, kde jsem byl před zraněním,“ uvedl v rozhovoru pro deník Sport. Hertha je nyní na šestém místě, s tříbodovou ztrátou na příčky zajišťující start v Lize mistrů. V příštím kole doma hostí pátý Frankfurt.

Jakub Brabec

Racing Genk-Charleroi 1:1, odehrál 66 minut

Čtvrtý zápas během třinácti dnů odehrál Jakub po návratu do základní sestavy. Jeho tým byl blízko důležitého vítězství nad šestým Charleroi, když v 84. minutě domácí otevřeli skóre, jenže o dvě minuty inkasovali vyrovnávací gól. To už bývalý stoper Sparty na hřišti nebyl, v 66. minutě se nechal vystřídat kvůli otřesení po úderu do obličeje v souboji s gólmanem hostů.

Genk, mimo jiné vinou neproměněné penalty, zatím promarnil šanci na průnik od první šestky, na svého nedělního soupeře a pátý Mechelen ztrácí dva body, Charleroi má navíc zápas k dobru. Do konce základní části zbývají tři kola. V nabitém programu čeká Racing tento týden nejprve čtvrteční odveta Evropské ligy proti Astře Giurgiu a v neděli duel na hřišti Anderlechtu Brusel.

Daniel Pudil

Nottingham Forest-Sheffield Wednesday 1:2, odehrál celý zápas

Zkušený obránce se vrátil do základní sestavy a podílel se na čtvrté výhře Sheffieldu v řadě. Za svůj výkon obdržel lehce nadprůměrnou známku 6 v deníku The Sun. „Sovy“ si upevnily šesté místo, na sedmý Norwich zvýšily svůj náskok na sedm bodů, navíc mají jedno utkání k dobru.  Už v úterý dohrávají svůj duel s patnáctým Brentfordem.

Matěj Vydra

Derby o víkendu nehrálo

Vzhledem k účasti Blackburnu v 5. kole FA Cupu měl tým Matěj Vydry o víkendu volno, už v úterý jej však čeká dohrávka 28. kola doma s dvacátým Burtonem.