CHOVANECSPORT.cz

LEGIONÁŘI: Darida má cenný skalp, Brabcův Genk do play off nepostoupil

Mimořádně důležité tři body získala berlínská Hertha v základu s Vladimírem Daridou. V sobotním souboji s Borussií Dortmund zvítězila 2:1. Belgický Racing Genk, v jehož dresu nechyběl Jakub Brabec, sice zvítězil na hřišti Westerlo 4:0, nicméně do první šestky nepronikl.

Vladimír Darida

Hertha Berlín-Borussia Dortmund 2:1, odehrál celý zápas

Vynikající zápas odehrál na svém stadionu berlínský klub a s ním i Vladimír Darida, který před prvním gólem pomohl při protiútoku stáhnout pozornost obránců na sebe tak, že Kalou mohl po Ibiševičově přihrávce zakončovat do prázdné branky. O vítězství tentokrát – na rozdíl od nedávné bitvy s Bayernem – Hertha nepřišla a v tabulce si podržela páté místo. Zároveň se přiblížila třetí Borussii na tři body.

Jakub Brabec

Westerlo-Racing Genk 0:4, odehrál celý zápas

Po senzačním čtvrtečním vítězství na hřišti Gentu v Evropské lize (5:2) sice Genk znovu naděloval, jenže kvůli výsledkům ostatních konkurentů v boji o první šestku, se do elitní společnosti nedostal. Nicméně i tak jej čeká skupina, jejíž vítěz si stále může zajistit účast v Evropě pro nadcházející ročník. Jakub si každopádně připsal osmý start v základu během jednoho měsíce. A ve čtvrtek čeká jeho klub odveta v boji o čtvrtfinále EL.

Matěj Vydra

Brighton-Derby County 3:0, odehrál celý zápas

Přestože se zápas „Rams“ vůbec nepovedl, Matěj patřil mezi světlejší výjimky, což ocenil i list The Times známkou 6. Nikdo z hostujícího celku neměl vyšší hodnocení. Český útočník znovu začal na levé straně, postupně se přesunul víc ke středu. V průběhu druhé půle trefil spojnici. Derby zůstává na desátém místě, s desetibodovou ztrátou na play off.

Daniel Pudil

Aston Villa-Sheffield Wednesday 2:0, nenastoupil

Objevil se na lavičce náhradníků, ovšem šanci v utkání nedostal. Sheffield prohrál, potřetí z pěti posledních zápasů. Stále mu patří šestá příčka, ovšem náskok na sedmý Fulham se snížil na dva body.