CHOVANECSPORT.cz

LEGIONÁŘI: Hertha prohrála i podruhé, Matěj Vydra si dá s Leicesterem repete

Víkend bez výhry mí za sebou kvarteto legionářů v předních evropských soutěžích. Hertha Berlín podruhé za sebou padla. Jediný, kdo mohl mít aspoň částečnou radost, byl Matěj Vydra. Jeho Derby remizovalo

Vladimír Darida

Freiburg-Hertha Berlín 2:1, odehrál celý zápas.

Vstup do jarní části bundesligy se Hertě nepodařil, byť měla nevýhodou dvou utkání po sobě na hřištích soupeřů (nejprve v Leverkusenu). I tak ovšem svěřenci trenéra Pala Dardaie čekali, že nebudou mít na kontě nulu. Ve Freiburgu prohrával berlínský klub od 39. minuty, v závěru inkasoval podruhé a Schiebrovo snížení v 88. minutě na tom nic nezměnilo. Hertha klesla na 6. místo, ovšem na třetí ztrácí jen dva body. A v příštím kole přivítá šestnáctý Ingolstadt.

Matěj Vydra

Derby County-Leicester City 2:2, odehrál 7 minut

„Berani“ se představili v Anglickém poháru už v pátek a proti úřadujícímu mistru Anglie byli blízko překvapení, když vedli 2:1. V 86. minutě však po standardní situaci vyrovnal kapitán hostů Wes Morgan. To už byl na hřišti i Matěj, který přišel v 84. minutě a hned v úvodu zaujal protiútokem, který hosté zastavili jen za cenu faulu. V ligové soutěži nyní Derby čekají dva zápasy venku, nejprve na Ipswichi (úterý) a v sobotu na hřišti Newcastlu! Poté si dá opakovaný zápas poháru, tentokrát na hřišti Leicesteru.

 Daniel Pudil

Sheffield Wednesday nehrál

Jelikož „Sovy“ vypadly z FA Cupu už začátkem ledna, měly uplynulý víkend volno, protože jejich soupeř Brentford se v pohárové soutěži utkal s Chelsea. Nicméně v následujících dnech čeká klub nabitý program, už v úterý se představí na hřišti trápícího se Bristolu City (osm porážek v řadě), hned v pátek pak zavítá do Wiganu. Jen pro připomenutí, Sheffieldu patří v průběžné tabulce šestá příčka.

Jakub Brabec

Mechelen-Racing Genk 1:0, nenastoupil

Na svůj první start v tomto kalendářním roce Jakub stále čeká. I tentokrát zůstal jen na lavičce. Jeho tým prohrál gólem z 89. minuty a poprvé po třech zápasech v řadě inkasoval. Genku patří osmá příčka, má však zápas k dobru. Pokud jej zvládne, může se dostat jen dva body na první šestku zajišťující boj o pohárové příčky.