CHOVANECSPORT.cz

Josef Hušbauer jde do Drážďan, Dynamu chce pomoct se záchranou

Nová kapitola ve fotbalovém životě Josefa Hušbauera začíná. Český reprezentant se už zapojil do přípravy s týmem Dynamo Drážďany a na jaře si tak vyzkouší druhou bundesligu.

Jak už to chodí, i když si to moc přejeme, nic netrvá věčně. Zaslechl jsem, že Slavia chce dát příležitost mladším, tak to bývá a já to plně respektuji. Člověk se s tím musí vyrovnat. Vím, že fotbal budu hrát, a věřím, že toho mám ještě hodně před sebou,“ napsal Pepa na instagramovém účtu svého otce.

Z vršovického klubu se mu neodchází snadno, ale věří, že to neznamená úplný konec. „Pokud Slavie chce, abych byl stále jejím hráčem, má k tomu dobrý důvod. Proto rád přijímám nabídku na půlroční hostování s opcí v Drážďanech,“ uvedl.

Slavia hrála během podzimu i díky Pepovi výborně a vytvořila si velký náskok na čele tabulky. Nyní se logicky cítí v komfortní situaci, může dát prostor mladým hráčům a umožnit Pepíkovi odchod do zahraničí,“ říká k přesunu šéf agentury Ondřej Chovanec.

Potvrdil, že devětadvacetiletý záložník měl atraktivní nabídku z Levski Sofie. S bulharským klubem by bojoval o titul, ale obě strany nenašly shodu. „Nakonec se vedení dohodlo s Dynamem. Pepa bude hrát před vyprodaným stadionem a fantastickým publikem. V pondělí odletěl za klubem do Španělska, kde se momentálně připravuje. Zároveň bych tím rád dementoval nesmyslné články o tom, že Pepík nechce opustit komfortní zónu velmi dobře placeného hráče, a proto prý odmítal nabídky, jak tvrdí údajné ,ověřené zdroje z klubu‘,“ dodává Ondřej Chovanec.

Josef Hušbauer odehrál na podzim za Slavii 18 zápasů, vstřelil 5 branek, zároveň zasáhl do pěti utkání základní skupiny Ligy mistrů. Na jaře ho čeká boj o záchranu, jelikož Dynamo přezimovalo na poslední příčce, s šestibodovým mankem na barážové umístění. „Věřím a slibuji, že udělám vše pro to, abych jim byl platný v boji o udržení ve druhé bundeslize,“ dodal.

Jeho počítání budeme bedlivě sledovat a přejeme hodně štěstí.