CHOVANECSPORT.cz

Paráda. Česká reprezentace postupuje na EURO 2020!

Národní tým si i posedmé v řadě zahraje na Euru. Postupovou jistotu mu dala čtvrteční výhra nad Kosovem (2:1), k níž přispěli i Vladimír Darida a Jakub Brabec. Oba hráči zastupovaní naší agenturou odehráli celý zápas.

„Je to čistá euforie. Celý sraz jsme chtěli jen jedno, abychom vyhráli,“ popsal Vláďa Darida své pocity po utkání. „Postoupili jsme na Euro, takže to samozřejmě všichni oslavíme. Je to spontánní, o to krásnější. Myslím, že málokomu z nás to teď už dochází. Hodně z nás spadl kámen ze srdce,“ přidal se Kuba Brabec.

Pokud nechtěli čekat až do posledního duel v Bulharsku, potřebovali Češi zvítězit. Nicméně Kosovo se po přestávce dostalo do vedení. Tým trenéra Jaroslava Šilhavého prokázal charakter a dvěma góly (trefili se Alex Král a Ondřej Čelůstka) skóre otočil. „Výborně jsme začali, škoda, že jsme nedali nějaké branky. Pak soupeř na začátku druhého poločasu z první vážnější šance dal gól, prohrávali jsme 0:1, což byl trochu šok. Ale ukázali jsme svou sílu a mentalitu. Jen dobře, že jsme to ukončili už před závěrečným zápasem,“    pochvaloval si Darida.

Pokud se nestane nic nečekaného, vyrazí na svůj třetí evropský šampionát. „Každé mistrovství, každý koncový turnaj je něčím jedinečný. Jsou to pak vzpomínky na celý život.“

V kvalifikaci vinou zranění zatím odehrál 5 zápasů, střelecky se prosadil jednou, když pojišťoval výhru na půdě Černé Hory. Jakub Brabec si zatím připsal tři starty a také on se radoval z gólového zásahu – velmi důležitou vyrovnávací brankou v domácím duelu s Anglií (2:1).

Do bojů o postup na EURO se v průběhu letošního roku zapojili také Martin Doležal (2 zápasy, 25 minut), Josef Hušbauer (1 zápas, 19 minut) a Matěj Vydra (1 zápas, 45 minut).