CHOVANECSPORT.cz

Hušbauer o debutu v Drážďanech: Dobral jsem antibiotika a šel pomoct týmu

Do prvního utkání Drážďan s Karlsruhe (1:0) kvůli nemoci zasáhnout nemohl. To druhé už si Josef Hušbauer v novém působišti ujít nenechal. Na půdě Heidenheim (0:0) debutoval v dresu Dynama.

Týden byl Josef Hušbauer mimo hru. Nešťastně jej před startem druhé bundesligy skolila angína. Léčba byla jasná – antibiotika. Prosedět i druhý zápas u televize však zimní posila v plánu neměla.

V pátek jsem začal trénovat zlehka, jenom individuálně sám a v sobotu jsem se připojil k týmu. Cítil jsem se dobře a trenér po mě chtěl, jestli bych zvládnul v neděli aspoň 5-10 minut. Řekl jsem, že to zvládnu a pomůžu týmu,“ popisuje Josef, jak se rodilo jeho uschopnění.
Dynamo sehrálo s pátým celkem tabulky vyrovnanou bitvu. Po příchodu Josefa na hřiště v 82. minutě navíc působili hosté jako lepší tým na hřišti.

Do hry jsem šel nakonec asi na 10 minut a během toho jsem dal břevno, a pak jsme měli ještě jeden závar po rohu. Plus pak byla po centru ještě jedna příležitost. Škoda. Byl to vyrovnaný zapas, který mohl rozhodnout kdokoliv. Myslím, že jsme ke konci byli lepší my, oni tam měli vlastně jen malé příležitosti,“ říká 29letý záložník.

Na podmáčenem terénu je však remíza 0:0 s předním týmem souteže dobrý výsledek.

Počasí bylo nic moc, k tomu malý stadion… Utkání bylo hlavně o soubojích. Myslím si, že bod je pro nás dobrý. Neprohráli jsme druhý zapas a pro nás bude teď důležité vyhrát doma. Hlavně tam musíme sbírat tři body a věřím tomu, že máme na to se zachránit,“ dodává zkušený středopolař.