CHOVANECSPORT.cz

Vladimír Darida si obnovil zranění, zbytek sezony je v ohrožení

Obrovská smůla provází v této sezoně Vláďu Daridu. Poté, co se vyléčil ze svalových problémů a vrátil se do hry, si v přátelském duelu s Brazílii obnovil zranění, a pokud se potvrdí první prognózy, je pravděpodobnější, že už se nestihne dát do závěru sezony do pořádku.

Potíže trápily českého reprezentanta od poloviny února letošního roku. Do hry se vrátil o měsíc  později a odehrál 65 minut za rezervní tým. Přesto byl trenérem Jaroslavem Šilhavým dodatečně nominovaný na kvalifikační duel v Anglii a přípravu s Brazílii. Navíc poté, co své zranění nevyléčil záložník Bořek Dočkal, kouč zařadil Vláďu do sestavy na pozici „desítky“. Na stadionu ve Wembley, kde Češi prohráli 0:5, vydržel do 66. minuty, poté nastoupil i v základu proti Brazilcům. Jenže v 56. minutě jej píchlo v noze a musel kvůli zranění odstoupit.

Podle první informací si obnovil svalové zranění. V tom případě je reálná varianta, že do konce této sezony už nenastoupí, případně v jejím úplném závěru, protože pokud vynucená pauza znovu potrvá měsíc, nezbyde mu poté už moc času. Německá Bundesliga končí 18. května.