CHOVANECSPORT.cz

Martin Doležal prodloužil smlouvu s Jabloncem

Martin Doležal, aktuálně druhý nejlepší střelec FORTUNA:LIGY, bude i nadále oblékat dres FK Jablonec, s nímž prodloužil smlouvu o tři roky, tedy do léta 2022.

Devětadvacetiletý útočník prožívá svou nejlepší sezonu, v nejvyšší domácí soutěži nastřílel už patnáct branek, jednou se trefil i v Evropské lize. Je proto pochopitelné, že jej lákaly i jiné kluby, ovšem Martin dal přednost setrvání na severu Čech. „Rozhodl se prodloužit smlouvu v Jablonci, ačkoliv měl i jiné nabídky, ať už z Česka, z Polska nebo z arabských zemí. Preferuje možnost působení v ambiciózním klubu, chce bojovat o reprezentační dres. Důležitou roli také hrály vztahy s majitelem a trenérem Petrem Radou. Chtěl by pomoci klubu podruhé za sebou do základní skupiny Evropské ligy,“ prohlásil hráčův manažer Ondrej Chovanec.

„Martin Doležal je pro nás důležitý hráč a dokazuje to i v této sezóně, kdy má nejlepší čísla v kariéře. Jsme rádi, že jsme se domluvili na pokračování jeho působení u nás,“ prohlásil pro klubové stránky ředitel FK Jablonec Petr Flodrman.

Martin přestoupil do severočeského klubu na startu jara 2014, od té doby nastřílel ve 142 ligových zápasech 43 branek.