CHOVANECSPORT.cz

Uzdravený Vláďa Darida se těší na reprezentaci: „Tenhle dvojzápas je výjimečný“

Zranění stehna vyřadilo Vláďu Daridu ze hry na několik týdnů. Teď už je fit, a i když zatím nastoupil jen za juniorku Herthy, reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý jej dodatečně povolal na dvojzápas v Anglii a s Brazílií.

Naposledy se v ligovém duelu představil v polovině února, když se dostal na hřiště v samém závěru utkání s Werderem Brémy. Poté se zranil. „V první moment to vypadlo mnohem hůř. Po vyšetření to spíš vypadalo, že je ten sval natržený a budu třeba čtyři pět týdnů mimo. To samozřejmě nebylo příjemné, naštěstí druhý den na rezonanci se ukázalo, že to tak vážné není. Od té doby jsem dělal všechno pro to, abych byl co nejdřív fit, abych mohl hrát v klubu, ideálně stihnul nějaký zápas a byl i nominovaný,“ sdělil Vláďa Darida novinářům na pondělním srazu národního týmu.

Zápasová praxe mu může nyní chybět, ale snažil se ji zmírnit alespoň startem za rezervní tým, za který o víkendu odehrál 65 minut a podle svých slov se cítil dobře. „Chtěl jsem si potvrdit, že za těch pár dní, co jsem byl mimo, jsem nic neztratil.“

Teď už se spolu s ostatními připravuje na kvalifikační start v bojích o EURO 2020, který začne v Anglii. A hned poté čeká národní tým další sváteční duel – domácí příprava s Brazílií. „Tenhle dvojzápas je asi trošku něčím výjimečný. Zahrát si proti Brazílii, takových šancí možná už v životě moc nebude, pokud se třeba nedostaneme na mistrovství světa. To budou hezké zápasy a doufám, že na to budeme vzpomínat v dobrém,“ uvedl třiapadesátinásobný reprezentant – nejzkušenější hráč současného výběru.

Duel v Anglii se pochopitelně odehraje na slavném stadionu ve Wembley. A semifinalisté loňského mistrovství světa jsou jasnými favority. „Anglie je extrémně silný soupeř, na druhou stranu je to první zápas kvalifikace, takže se může stát cokoliv. My tam musíme jet s cílem, že chceme přivézt nějaký bod. Bylo by určitě špatné si říkat, že jsou silní a když prohrajeme, tak se nic neděje. S takovým přístupem tam cestovat nemůžeme, musíme chtít bodovat,“ říká odhodlaně Vláďa Darida.

Duel se hraje v pátek 22. března.