CHOVANECSPORT.cz

Víkend legionářů bez výhry, Burnley se trápí

Ne příliš úspěšný vstup do sezony zažívají kluby našich legionářů, kteří o víkendu zasáhli do ligových zápasů. Jak Burnley, tak Rizespor stále čekají na první tříbodový zápis.

Matěj Vydra začal duel na hřišti Wolves na lavičce, do hry se dostal v 56. minutě za bezbrankového stavu, ovšem domácí brzy poté svou velkou převahu zúročili v první, jak se později ukázalo vítězný gól. Český útočník přispěl k největší šanci na vyrovnání. Přetažený centr na zadní tyč napálil z úhlu volejem, jenž prošel malým vápnem, ovšem jeden ze spoluhráčů u druhé tyče nestihl včas zareagovat a usměrnit balon do odkryté branky. Burnley se zatím v Premier League vůbec nedaří, po pěti kolech je poslední, se ziskem jediného bodu.

Na první výhru čeká i Rizespor. Jakub Brabec opět odehrál 90 minut. Proti Bursasporu domácí prohrávali, ale po změně stran se jim podařilo vyrovnat a připsali si tak třetí remízu v sezoně. Se třemi body jim po pěti kolech patří patnácté místo.

Po rozpačitém začátku se naopak probral Sheffield Wednesday. Ke třem výhrám v řadě přidaly „Sovy“ remízu s jedním z favoritů na postup – Stoke City. Do zápasu nevystoupily vůbec dobře, po dvaadvaceti minutách prohrávaly 0:2, ale nakonec se jim podařilo vyrovnat na 2:2. Sheffieldu momentálně patří 9. příčka. Daniel Pudil strávil zápas na lavičce.

Stále ještě bez zraněného Vladimíra Daridy prožívám úspěšný vstup do ročníku Hertha Berlín. O stoprocentní úspěšnost přišla v mimořádně dramatickém duelu na půdě Wolfsburgu. Ještě tři minuty před koncem vedla 1:0, pak ovšem inkasovala vyrovnávací branku. Ondrej Duda vrátil v 90. minutě hostům vedení, jenže ani to berlínský klub neudržel. I tak patří Hertě po třech kolech čtvrtá příčka.