CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra se vrátil do Premier League. Po 744 dnech

Trvalo to dva roky, ale Matěj Vydra se opět objevil v Premier League. Po čtvrtečním debutu v dresu Burnley v rámci Evropské ligy naskočil coby náhradník i do nedělního zápasu s Manchesterem United. Jeho tým ale prohrál 0:2.

Už po přestupu Matěj upozorňoval na to, že bude potřebovat pár týdnů k dohnání fyzické kondice. Ta se postupně zlepšuje, proto jej manažer Sean Dyche už bere na lavičku. Ve čtvrtečním duelu Evropské ligy s Olympiakosem Pireus jej poslal do hry na závěrečných 26 minut, český reprezentant vstřelil čtyřmi minuty před koncem svůj první gól za Burnley, třebaže na vyřazení nic nezměnil.

Také nedělní zápas s Manchesterem United začal nejlepší střelec uplynulého ročníku Championship mezi náhradníky a do hry se dostal v 84. minutě už za nepříznivého stavu 0:2. Domácím se s výsledkem nepodařilo nic udělat a v tabulce jsou po čtyřech kolech předposlední se ziskem jednoho bodu.

Každopádně Matěj Vydra ukončil půst českých fotbalistů v Premier League. Je prvním hráčem v poli (nepočítáme brankáře Petra Čecha), který se objevil v nejprestižnější ligové soutěži na světě od 20. srpna 2016. Tím posledním byl rovněž Matěj, který 20. srpna 2016 odehrál tři minuty za Watford.

Šestadvacetiletý forvard má na svém kontě aktuálně pětadvacet startů v Premier League.