CHOVANECSPORT.cz

Hušbauer se Sýkorou zářili, Hejda se vrátil po dlouhé pauze

Velký šlágr ve FORTUNA:LIZE skončil přesvědčivým vítězstvím pražské Slavie nad Viktorií Plzeň (4:0) a Josef Hušbauer s Janem Sýkorou hráli při demolici obhájce titulu významnou roli.

Oba naši hráči patřili k nejaktivnějším na hřišti, Josef Hušbauer sice před poločasem neproměnil pokutový kop, po změně stran si však připsal gólovou asistenci na třetí gól, když krásným centrem našel Jaromíra Zmrhala. Celkově patřil k tahounům ofenzivy, která dominovala. Za svůj výkon si vysloužil v deníku Sport vysokou známku 8 (výborný výkon) a nadále se drží v popředí nejproduktivnějších hráčů soutěže (šest bodů za tři góly a tři asistence). Jan Sýkora za svou aktivitu obdržel známku sedm.

Pro Plzeň to byl duel, na který bude chtít co nejdříve zapomenout, jediným pozitivním momentem byl návrat Lukáše Hejdy, který ve 41. minutě nahradil vyloučeného Romana Hubníka. Přestože hrál svůj druhý ligový zápas za posledních šest měsíců (první v této sezoně), odvedl sympatický výkon a herní praxe na něm nebyla znát.