CHOVANECSPORT.cz

1302 dnů. Matěj Vydra ukončil čekání na „český gól“ v Premier League

První ligová trefa Matěje Vydry v dresu Burnley nejen odstartovala jízdu za třemi body a suverénní výhrou, ale také pomohla vymazat jednu ošklivou statistiku. Šestadvacetiletý forvard je po třech a půl letech prvním českým hráčem, který skóroval v Premier League.

Ta pauza činila přesně 1302 dnů. Než sobotní dorážkou poslal Matěj Burnley do vedení proti Bournemouthu, byl posledním českým střelcem v nejprestižnější ligové soutěži na světě Tomáš Rosický, který se v barvách Arsenalu prosadil 1. března 2015 proti Evertonu.

Nejlepší střelec Championship z minulé sezony ukončil ještě jednu, ryze osobní sérii. V Premier League skóroval poprvé od 12. dubna 2014, kde ještě ve službách West Bromwiche skóroval proti Tottenhamu.

Je to celkem dlouhá doba, ale pocit pořád stejný. Teď možná ještě o něco lepší, protože jsem několik let bojoval o to, abych se do Premier League prosadil. Zároveň je hezké, když dáte gól hned v prvním zápase v základu,“ prohlásil Matěj pro klubové stránky.

Další šanci na vylepšení své bilance může mít Matěj Vydra už v úterý večer v rámci Carabao Cupu na hřišti Burtonu Albion, případně o víkendu v duelu na půdě nováčka z Cardiffu.