CHOVANECSPORT.cz

Jakub Brabec odchází z Genku, bude hostovat v Rizesporu

Jelikož v Racingu Genk ztratil Jakub Brabec důvěru trenéra a vůbec nehrál, musel hledat řešení, jak se ze složité situace dostat ven. Proto se rozhodl změnit dres a dohodl se na ročním hostování s opcí v týmu tureckého nováčka Caykur Rizespor.

„Chceme, aby Kuba hrál, proto jsme situaci řešili celé léto. Čekali jsme, zda mu trenér Clement najde místo v sestavě a dá znovu šanci, nebo máme hledat změnu formou hostování,“ komentuje situaci Ondrej Chovanec.

Právě příchod trenéra Philippa Clementa v průběhu minulé sezoně výrazně změnil Jakubovu pozici v Racingu, do kterého přišel v létě 2016. V první sezoně odehrál 23 ligových duelů, v té následující jen dvanáct, přičemž ten poslední krátce před Štědrým dnem.

Ke stěhování mohlo dojít už letos v lednu. „Kuba měl nabídku z Basileje, ovšem trenér ho nepustil s odůvodněním, že s ním počítá. Jenže stejně nehrál,“ mrzelo Ondreje Chovance.

V létě se objevilo několik nabídek, mimo jiné z Polska či Řecka, a také probíhala jednání o návratu do Sparty, ovšem k dohodě nedošlo. Proto si Jakub nakonec zvolil hostování v Rizesporu. „Jsem rád, že to takhle dopadlo. Věřím, že klubu pomůžu a budu pravidelně hrát, což momentálně nejvíc potřebuju. Mám jen pozitivní pocity, ať už z hlediska kvalitního zázemí, tak z lidí, kteří v klubu pracují,“ prohlásil Jakub Brabec.

V kabině nováčka turecké ligy se potká s bývalým hráčem pražské Sparty Leonardem Kweukem. Sezonu odstartují o víkendu, prvním soupeřem je Kasimpasa.