CHOVANECSPORT.cz

Josef Hušbauer v úvodu sezony září, Slavii pomáhá i Jan Sýkora

Pražská Slavia vede po dvou kolech ligovou soutěž díky lepšímu skóre, na jejím suverénním vstupu má velký podíl dvojice našich hráčů Josef Hušbauer a Jan Sýkora.

„Červenobílí“ si nejdříve poradili s ambiciózní Olomoucí, kde vyhráli 3:0, poté doma deklasovali Karvinou 4:0. Na dvou brankách se podílel Josef Hušbauer, když nejprve přesným centrem ze standardní situace posadil míč na hlavu Milana Škody, poté sám po krásné individuální akci zvýšil na 3:0.
Podle indexu společnosti InStat byl jednoznačně nejlepším mužem na trávníku, a to díky velmi nadprůměrným 333 bodům, které v jejich hodnocení získal. Průměrná hodnota slávistů v daném utkání dosáhla čísla 266, tuto hranici překonal i Jan Sýkora (296).
Slavia se po dvou odehraných kolech FORTUNA:LIGY drží na vedoucí příčce díky lepšímu skóre před Plzní a Spartou a v Edenu pochopitelně vládne spokojenost. „Je to dobrý start, který nám pomůže. Šest bodů jsme chtěli, skóre máme také dobré. Teď ještě zvládnout Opavu a pak máme důležitý zápas s Kyjevem, který ukáže, jak na tom jsme. Utkání budou hodně vyhrocená, počasí nahrává tomu, že únava bude větší. Musíme k tomu přistoupit zodpovědně už teď s Opavou,“ citovaly Josefa Hušbauera klubové stránky Slavie.