CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra to dokázal! Je nejlepším střelcem soutěže.

Velmi povedenou neděli zažil Matěj Vydra. Jeho Derby se po výhře nad Barnsley (4:1) udrželo na příčkách zajišťující play off. A český útočník k tomu přispěl svým 21. gólem v sezoně, čímž se stal nejlepším kanonýrem Championship.

Matěj nastoupil do utkání na konci první půle, v 38. minutě. Deset minut po změně stran vstřelil svůj jednadvacátou branku v ligové soutěži, čímž překonal své maximum z Watfordu z ročníku 2012/2013, kdy se trefil dvacetkrát, další dva góly přidal v play off.

Právě do boje o zbývající postupové místo do Premier League se Derby kvalifikovalo po výhře nad Barnsley 4:1 (Matěj si připsal ještě asistenci na třetí branku svého týmu). „Rams“ obsadili 6. místo a v semifinále vyzvou třetí Fulham, s nímž nejprve remizovali a poté doma prohráli 1:2.

Věřím, že nabrané sebevědomí nám pomůže do soubojů s Fulhamem,“ prohlásil Matěj Vydra po utkání pro klubovou televizi ještě předtím, než převzal Zlatou kopačku, trofej určenou nejlepšímu střelci Championship. „Je to pro mě výjimečná sezona, překonal jsem svůj rekord z Watfordu a jsem moc rád, že jsme postoupili do play off. Samozřejmě ta trofej není jen mou zásluhou ale celého týmu. Teď už se ale musíme soustředit na Fulham.“

První zápas se odehraje v Pride Parku už tento pátek 11. května.