CHOVANECSPORT.cz

Pudil uhlídal „Vlky“, Vydru čeká rozhodující bitva

Teprve potřetí v sezoně se nepovedlo Wolverhamptonu – jistému šampionovi soutěže – vstřelit na domácím stadionu gól, k čemuž přispěl velmi dobrým výkonem v obraně Sheffieldu i Daniel Pudil (0:0).

Samozřejmě, že „Vlci“ už mají nižší motivaci, jelikož je nikdo nemůže připravit o postup a první místo. To nic nemění na faktu, že Daniel Pudil zvládl utkání s přehledem, za což jej deník The Sun ocenil nadprůměrnou známkou 7. Navíc Sheffield Wednesday udržel české konto už potřetí v řadě. Kolo před koncem soutěže mu patří 16. místo.

V neděli čeká čtyřiadvacítku týmů závěrečný zápas, čtyři z nich si ale vyslouží start v play off o jedno postupové místo. Už teď mají jistou prodlouženou sezonu Aston Villa, Middlesbrough a smutnější z dvojice Cardiff-Fulham (úspěšnější si zajistí přímý postup).

O poslední vstupenku se ucházejí tři kluby: Derby County, Preston North End a Millwall. Posledně jmenovaný celek už má pouze teoretickou šanci vinou horšího skóre (o devět gólů) než tým Matěje Vydry a o tři body méně.

Nicméně i tak čeká soutěž další napínavý souboj na dálku. Oba zmíněné kluby, které reálně zůstávají ve hře o 6. příčku, totiž hostí soupeře bojující o holý život. „Berani“ přivítají Barnsley, v tabulce momentálně na jednadvacátém místě, naopak Preston se utká s Burtonem, jenž je 22. ovšem se stejným bodovým ziskem jako Barnsley.

Derby už mohlo mít play off zajištěné, jenže o víkendu nedotáhlo dobře rozehraný zápas ve Villa Parku do vítězného závěru, když inkasovalo vyrovnávací branku šest minut před koncem. Matěj nastoupil v 68. minutě. Závěrečné kolo se hraje v neděli 6. května.