CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra je na čísle 20 a vrátil Derby na 6. místo

Podruhé v kariéře dokázal Matěj Vydra překonat dvacetigólovou hranici v anglické Championship. Kulatý zápis si připsal v úterý proti Cardiffu. I díky jeho (vítězné) brance Derby vyhrálo 3:1 a vrátilo se do první šestky zajišťující play off.
Matěj začal zápas mezi náhradníky, do hry vyběhl v 60. minutě a v 82. se nádherně prosadil, když bez přípravy poslal tvrdou ranou míč k tyči. „Balon přede mnou trochu skočil, tak jsem se soustředil na to, ať jej dobře trefím,“ uvedl pro klubovou televizi.

V osmatřicátém ligovém utkání v sezoně si tak připsal dvacátou branku. „Jsem šťastný, doufám, že ještě další přibydou a budu k tomu mít pět zápasů.“

Do konce soutěže zbývají dvě kola, ale pětadvacetiletý útočník věří, že postupem do play off a následného finále by Derby ještě odehrálo pět utkání. Díky tomu by se mohl přiblížit svému dosavadnímu střeleckému maximu. V ročníku 2012/2013 se v dresu Watfordu rovněž trefil dvacetkrát, v play off k tomu ovšem přidal ještě dva zásahy. „Rád bych rekord překonal a věřím, že by ty góly pomohly klubu.“
Derby se díky tříbodovému zisku dostalo na 6. příčku, tedy poslední, která zajišťuje účast v play off o postup do Premier League, o dva body před Millwallem a o tři před Brentfordem. O víkendu „Rams“ hrají na půdě čtvrté Aston Villy, sezonu zakončí soubojem se zachraňujícím se Barnsley. „Budou to těžké zápasy, ale doma jsme Villu porazili, můžeme to dokázat znovu,“ nechal se slyšet Matěj.

Millwall se představí na hřišti pátého Middlesbrough a končí doma s Aston Villou.