CHOVANECSPORT.cz

Úspěšné Velikonoce pro legionáře v Anglii, velké poděkování profesoru Kolářovi

Šestibodové svátky zažil Daniel Pudil se svým Sheffieldem Wednesday. Díky dvěma vítězstvím se tým konečně posunul ke klidnému středu. Šňůru bez vítězství ukončilo Derby County, v jehož dresu nechyběl Matěj Vydra, který se díky nadstandartní péči doktorů v Derby a Prof. Pavla Koláře stihl po zranění vrátit do obou zápasů.

Daniel nastoupil pouze v pátečním duelu, v němž Sheffield zvítězil 4:1 nad Prestonem, včerejší zápas v Sunderlandu po dohodě s trenérem z důvodu náročného programu sledoval jen z pozice diváka. Spoluhráči mu udělali radost výhrou 3:1. Poprvé v sezoně se tak „Sovy“ radovaly ze tří tříbodových zápisů v řadě, což vylepšilo jejich pozici v tabulce. Ačkoliv se pořadím neposunuli příliš vysoko (16.), od nebezpečného sestupového pásma jsou nyní vzdáleni na komfortních třináct bodů.

V nejvyšší čas se probralo Derby County. Po zranění se vrátil do sestavy Matěj Vydra, a dokonce si připsal svůj 18. gól, když se trefil parádní ranou, jenže k bodovému zisku to nevedlo, „Berani“ podlehli trápícímu se Sunderlandu 1:4.

Na Velikonoční pondělí už zabrali, ačkoliv se Matěj tentokrát neprosadil. Derby vyhrálo na půdě nevyzpytatelného Prestonu 1:0 a ukončilo osmizápasovou(!) sérii bez vítězství, čímž se udrželo na páté příčce. Na sedmý Bristol City má náskok tří bodů a zápas k dobru. O víkendu narazí „Rams“ na Bolton, Sheffield hostí rozjetý Fulham.

V německé Bundeslize Hertha Berlín pouze remizovala s Wolfsburgem 0:0 a nadále zůstává 11. Vladimír Darida odehrál celý zápas.