CHOVANECSPORT.cz

Skvělá zpráva! Vláďa Darida se stal Fotbalistou roku

Největšího individuálního úspěchu v kariéře se dočkal Vladimír Darida. V pondělí byl vyhlášen Fotbalistou roku 2017. V tradiční anketě zvítězil o 109 hlasů před druhým Petrem Čechem z Arsenalu.

Záložník Herthy Berlín a opora reprezentace tak připravil gólmana londýnského klubu o jubilejní desátý triumf v anketě. „Je to strašně krásné ocenění a pro mě obrovská čest, že se mohu dostat mezi fotbalisty, kteří tohle ocenění dostali přede mnou. Strašně si toho vážím,“ řekl Vláďa novinářům. „A že za mnou skončil Petr, je o to cennější. Je to pro mě velké překvapení. Ale na fotbale je hezké, že čím víc mu věnujete, tak vám to pak krásně vrací. Tohle je ocenění za všechnu tu dřinu a zároveň motivace, abych se snažil dál,“ uvedl dojatý hráč, který by dal svůj hlas Antonínu Barákovi z Udine.

Vláďa neskrýval, že ho úspěch překvapil, i když měl náznaky, že by mohl skončit výš. „Padalo tam, ať se hezky učešu a připravím, tak jsem tušil, že na podium asi půjdu. Ale stejně mě první místo překvapilo,“ připustil s tím, že v kariéře zažil i lepší sezony. „Třeba tu první v Hertě, která vyšla mě i klubu. Tuto sezonu přeci jen trochu pokazilo zranění v závěru roku,“ dodal

Z hráčů naší agentury se v první dvacítce dále umístili Josef Hušbauer (13.), o dvě místa pod ním skončil David Lafata a Matěj Vydra se podělil o šestnáctou příčku s Tomášem Rosickým, který v závěru minulého roku ukončil kariéru.

Každopádně Vláďovi i ostatním gratulujeme!

Pořadí ankety: 1. Vladimír Darida (Hertha Berlín) 542 b., 2. Petr Čech (Arsenal) 433, 3. Michael Krmenčík (Plzeň) 345, 4. Antonín Barák (Slavia Praha/Udine) 251, 5. Pavel Kadeřábek (Hoffenheim) 181.