CHOVANECSPORT.cz

Darida, Hušbauer i Vydra jsou v nominaci

Tři hráči naší agentury se objevili v nominaci reprezentačního trenéra Karla Jarolím pro přípravný turnaj China Cup, který se odehraje ve dnech 23. až 26. března.

Jak Vladimír Darida, tak Matěj Vydra se do národního týmu vracejí po pauze. Záložník Herthy Berlín vynechal podzimní fázi vinou zranění. Ani tentokrát není zcela v pořádku, začátkem března utrpěl poranění palce u nohy a vynechal následující duel proti Schalke, uplynulý víkend ale odehrál závěrečných 25 minut proti Freiburgu. Pokud v Číně nastoupí aspoň jednou, připíše si jubilejní 50. start za národní tým.

V jeho dresu se už rok a půl neobjevil Matěj Vydra. Díky skvělé formě jej Karel Jarolím povolal, jenže Matěje už delší dobu trápí zranění, dlouho hrál pod injekcemi, později už musel vynechat zápasy. Vrátil se začátkem března, minulý týden se dostal na trávník na osm minut proti QPR, když tři dny předtím vydržel celé utkání proti Fulhamu.

„Jsme rádi, že se mu daří. Našel si i pozici, na které mu to vyhovuje, a potvrzuje to výkony i góly. Není úplně zdravotně v pořádku, přesto jsme ho dali do nominace, protože chceme, aby odcestoval,“ prohlásil Karel Jarolím na tiskové konferenci.

Nejpilnější reprezentantem z našeho tria je Josef Hušbauer, který nechyběl na žádném z předchozích srazů v probíhající sezoně.

Národní tým se v Číně utká nejprve s Uruguayí (23.), o tři dny později ji čeká druhý zápas, soupeře ale ještě nezná.