CHOVANECSPORT.cz

Jakub Brabec nehraje. Musí to teď vydržet, říká Ondrej Chovanec

Ještě do konce listopadu nastupoval Jakub Brabec v základní sestavě Genku, jenže se z ní vytratil. V zimě měl blízko k odchodu do Basileje, transfer ale nakonec padl. A teď čeká, kdy dostane další šanci. V létě se uvidí, co bude dál.

V zimním přestupovém termínu měl Jakub nabídky ze čtyř klubů na hostování s následnou opcí, konkrétně FC Basilej, Maccabi Tel Aviv, Legia Varšava a Trabzonspor,“ prozrazuje Ondrej Chovanec s tím, že nejblíž k dohodě byly námluvy se švýcarským úřadujícím mistrem.

Byl tam opravdu velký zájem ze strany klubu, a to i díky českým klukům (Tomáši Vaclíkovi a Marku Suchém), kteří o jeho příchod stáli. Stejně jako si to přál Jakub. S příchodem nového trenéra v Genku vypadl ze sestavy a necítili jsme, že by ho do ní brzy vrátil, proto jsme tlačili na odchod,“ popisuje lednová jednání.

Kluby se na podmínkách transferu dohodly, jenže to byl nakonec trenér, kdo obchod zarazil. „Pro mě naprosto nepochopitelně. Navíc se vlastně nic nezměnilo, přesněji řečeno, situace se vlastně spíš zhoršila. Trenér ho momentálně nebere ani na zápasy, což nepomáhá jak hráči, tak klubu. Jakub to musí vydržet. Buď bude mít trochu štěstí a do sestavy se protlačí, nebo bude muset v létě třeba odejít,“ popsal aktuální stav Ondrej Chovanec.

Návrat bude ale složitý, protože Genku se momentálně daří, neprohrál už sedm zápasů v řadě a aktuálně mu patří 5. příčka zajišťující start ve skupině bojující o titul a Evropskou ligu.