CHOVANECSPORT.cz

Skvělý týden Daniela Pudila, výhra i osobní cena

Velmi povedený týden má za sebou Daniel Pudil, v němž odehrál dva zápasy. A znovu potvrdil, že pod novým koučem se mu herně daří. V sobotu dokonce získal cenu pro Muže zápasu.

Sheffield Wednesday se nejprve utkal v polovině minulého týdne s Derby County. Ano, došlo na souboj dvou kamarádů a někdejších spoluhráčů z Watfordu – Dana a Matěje Vydry. A jak už to někdy bývá, v jednom utkání skončily hned dvě dlouhé série. „Sovy“ totiž zvítězily (2:0) poprvé po sedmi zápasech, naopak Derby ztratilo všechny tři body poprvé od 28. listopadu. Od té doby rozjelo šňůru, která skončila na čísle 12.

Zatímco Matěj vydržel na hřišti do 82. minuty, bývalý hráč Slavie či Liberce absolvoval celý zápas a devadesátiminutovou porci si zopakoval v sobotu v osmifinálovém utkání Anglického poháru proti Swansea. Duel skončil bez branek, a tak se bude opakovat, tentokrát na hřišti klubu z Premier League.

Zápas jsem si opravdu užil, stejně tak i můj syn a já doufám, že vy také. Bylo to utkání nahoru dolů plné šancí, bohužel ale bez gólů. Věřil jsem, že vyhrajeme, ovšem nic se neděje, vyrazíme na hřiště týmu z Premier League a zkusíme to tam,“ napsal Daniel na svůj facebookový profil. A také přidal poděkování spoluhráčům za podíl na ceně pro Muže utkání, i když přiznal, že o ní zpočátku nevěděl…

Sheffield čeká v nejbližších dnech velmi náročný program, už v úterý jede na hřiště nevyzpytatelného Millwallu, v sobotu přivítá jednoho z favoritů soutěže – Aston Villu. Jakýkoliv bodový zisk z tohoto duelu by určitě přivítal i Matěj Vydra. Jeho Derby totiž ztrácí v tabulce na „Villans“ jeden bod. „Berani“ nastoupí ve středu doma proti Leedsu, v sobotu vyrazí do Readingu.