CHOVANECSPORT.cz

Vláďa Darida asistoval, Hertha vyhrála venku

Povedený zápas prožil Vladimír Darida a s ním celá Hertha Berlín. V utkání 22. kola německé Bundesligy dokázala zvítězit na hřišti Leverkusenu a oživila své naděje na pohárové příčky.

Vladimír Darida

Leverkusen-Hertha Berlín 0:2, odehrál 87 minut

Podruhé v řadě nastoupil Vláďa v základní sestavě a převedl velmi dobrý výkon. Hertha udeřila před poločasovou přestávkou, když český reprezentant obětavým skluzem poslal do šance Lazara a ten se nemýlil. Druhou trefu si hosté připsali v 58. minutě. Darida svým napadáním částečně přiměl domácího obránce k chybě, míč se dostal ke Kalouovi a ten zvýšil. Hertha je momentálně na 11. příčce, na 6. místo (EL) ztrácí jen čtyři body.

Matěj Vydra

Derby County-Norwich 1:1, odehrál 72 minut, vstřelil gól

Gólová jízda pokračovala i o víkendu. Matěj krásnou střelou k zadní tyči zakončil akci, na které se chytrým dotekem sám podílel. Byla to již jeho sedmnáctá trefa v probíhajícím ligovém ročníku, čímž opět zvýšil náskok na čele tabulky střelců. Bohužel „Rams“ vedení neudrželi a pouze remizovali, čehož využila rozjetá Aston Villa a sesadila je z druhého místa. Už v úterý Derby předehrává svůj duel s Sheffieldem Wednesday.

Daniel Pudil

Barnsley-Sheffield Wednesday 1:1, nenastoupil

Daniel pykal za červenou kartu z duelu proti Birminghamu, a tak jen v roli diváka sledoval další ztrátu svého týmu. Tentokrát na půdě Barnsley. Pro „Owls“ je to už sedmý ligový zápas v řadě bez výhry (17. místo). Chuť si mohou spravit v Anglickém poháru. O víkendu přivítají v rámci osmifinále nejstarší klubové soutěže prvoligovou Swansea.

Jakub Brabec

Racing Genk-Waregem 3:1, nenastoupil

Racing se v tomto kalendářním roce rozjel a o víkendu, bohužel opět bez Jakuba, porazil Waregem, čímž se posunul na páté místo a přiblížil se účasti ve skupině o titul. Do konce základní části zbývají čtyři kola.