CHOVANECSPORT.cz

Gól číslo 16. A Matěj už vládne kanonýrům

Výborným výkonem přispěl Matěj Vydra k dalšímu vítězství Derby County. Svým šestnáctým gólem v ligovém ročníku pečetil vítězství nad Brentfordem (3:0). Navíc se osamostatnil na čele tabulky střelců.

V základní sestavě nastoupil na své oblíbené pozici pod hrotem, nad ním tentokrát operoval Cameron Jerome. A domácí byli i díky tomu od začátku nebezpeční. Matěj se hodně nabízel, svou rychlostí dělal hostům velkém potíže. Dostal se do dvou dobrých šancí, v jednom případě jeho střelu zblokovala obrana. Nakonec se ale gólu dočkal, v 90. minutě suverénně proměnil pokutový kop a uzavřel skóre na 3:0. Fakt, že zůstal na trávníku až do závěrečného hvizdu, potvrzuje trenérovu spokojenost s jeho výkonem. Deník The Sun jej ohodnotil vysokou známkou 7.

Pro českého reprezentanta to každopádně byla šestnáctá trefa v sezoně Championship, díky níž setřásl z první příčky tabulky kanonýrů Leona Clarka. Zároveň vyrovnal svůj zápis ze sezony 2014/2015, kdy za Watford nastřílel stejný počet branek, ovšem tehdy k tomu potřeboval 42 zápasů. Teď jich má na kontě 26 a do konce soutěže stále zbývá šestnáct kol! Pokud se nestane nic neočekávaného, měl by Matěj překonat i své dosavadní maximum z ročníku 2012/2013, kdy dosáhl hranice 20 gólů, další dva pak přidal v play off.