CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra je zraněný, Derby ztratilo

Poprvé od poloviny listopadu nenastoupil Matěj Vydra v základní sestavě ligového utkání Derby County. Na vině ovšem nebyla ztráta formy, duel v Readingu vynechal kvůli zranění.

Matějovy zdravotní trable nejsou nenadálé, už několik týdnů nastupoval nejlepší střelec Championship pod prášky tišícími bolest. Jenže stav se nelepšil, proto do sobotního zápasu nevyběhl. Podle Ondreje Chovance se vynucená pauza odhaduje zhruba na dva týdny, což by znamenalo, že vynechá domácí duel s Fulhamem a souboj na hřišti QPR. Naopak, pokud vše půjde dobře, mohl by stihnout městské derby s Nottinghamem Forest, proti kterému se mu dlouhodobě daří.

Derby bez svého kanonýra sice dokázalo v Readingu vstřelit tři branky, jenže zároveň stejný počet inkasovalo, takže „Berani“ brali jen bod. Navíc je to už čtvrtý duel bez vítězství po sobě, což má za následek propad z druhého na čtvrté místo.

O příčku výš se usadila Aston Villa, která o víkendu přestřílela Sheffield Wednesday 4:2. Daniel Pudil odehrál v obraně celý zápas. Jeho týmu se nedaří opustit spodní patro tabulky, po čtyřiatřiceti kolech figuruje až na sedmnácté pozici.