CHOVANECSPORT.cz

Vydra, Darida a Pudil: Tři krajánci v akci, tři domácí remízy

Jednobodový víkend zažili legionáři Matěj Vydra, Daniel Pudil i Vladimír Darida. Ačkoliv jejich týmy Derby County, Sheffield Wednesday a Hertha Berlín nastoupily v domácím prostředí, nebodovaly naplno. Do hry nezasáhl Jakub Brabec.

Matěj Vydra

Derby County – Bristol City 0:0, odehrál 75 minut

Už v páteční předehrávce „Berani“ zaváhali proti jednomu z překvapení sezony. Matěj nebyl v první půli daleko od gólu, jeho přímý kop však hostující brankář se štěstím vyrazil. Derby si každopádně udrželo druhé místo v tabulce. O víkendu má volno a 30. ledna se představí na hřišti Millwallu.

Daniel Pudil

Sheffield Wednesday – Cardiff City 0:0, odehrál celý zápas

„Sovy“ mají stále problémy se střílením branek, naposledy se prosadily 26. 12., ale od příchodu nového trenéra Jose Luhukaye se alespoň zlepšila defenziva, na čemž nese podíl i Daniel, který nastoupil podruhé v řadě v základu a Sheffield znovu neinkasoval. Momentálně mu patří 17. příčka, v pátek čeká tým duel ve 4. kole Anglického poháru, v němž hostí Reading.

Vladimír Darida

Hertha Berlín – Borussia Dortmund 1:1, nastoupil v 84. minutě

Zatímco v prvním jarním kole se Vláďa, který se vrací po zranění, neobjevil vůbec, v atraktivním domácím souboji s Dortmundem vyběhl na poslední minuty. Hertha se krátce po změně stran dostala do vedení, nicméně v 71. minutě vyrovnal Kagawa. Berlínský celek se momentálně usadil až na 11. místo, ovšem na 2. příčku ztrácí jen šest bodů! V příštím kole jej čeká venkovní duel v Brémách.

Jakub Brabec

Racing Genk – Anderlecht 0:1, nenastoupil

Genk, stále bez Kuby Brabce, se po prohře se slavným klubem propadl ze 7. místa na 9. Nicméně na klíčovou šestou pozici, která zajišťuje účast ve skupině bojující o titul a poháry, ztrácí jen dva body.