CHOVANECSPORT.cz

Sheffieldské derby bez vítěze, Daniel Pudil zazářil

Vynikající zápas má za sebou Daniel Pudil, který se podílel na bezbrankové remíze v sheffieldském derby. Jeho „Sovy“ sice nevyhrály, ale teprve podruhé za posledních osm zápasů udržely čisté konto.

Do pátečního duelu nešly v roli favorita, jelikož Sheffield United se pohybuje na příčkách zajišťujících play off, a „Owls“ jsou až sedmnácté. Nicméně pod novým trenérem Josem Luhukayem uhrály důležitý bod.

Nizozemský kouč vyrukoval do utkání se třemi obránci   a Daniel  nechyběl v základu. Za svůj výkon si vysloužil velkou chválu a po zápase odcházel z trávníku s cenou pro nejlepšího hráče.

„Byl to těžký, velmi těžký zápas, ale myslím, že jsme jej zvládli dobře. Hlavně v defenzivě jsme byli hodně silní, dobře jsme uzavírali prostory, čímž jsme jim znemožňovali jejich hru,“ prohlásil po utkání a neskrýval spokojenost s bodem.

Pudilův tým není v situaci, kdy by mohl pohrdat remízovým ziskem. V posledních jedenácti duelech vyhrál jen jednou. Nicméně zkušený obránce věří, že s příchodem nového trenéra půjde mužstvo herně i výsledkově nahoru. „Po jeho nástupu jsme neměli moc času k přípravě na derby, ale od první minuty jsme všichni odváděli dobrou práci. Když v tom budeme pokračovat, můžeme se dostat zpět na vítěznou vlnu, což si všichni přejeme. A co si naši fanoušci zaslouží.“

Pro Daniela to byl třináctý ligový zápas v sezoně, desátý v základu. V dalším kole hostí Wednesday silný Cardiff City.