CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra zase skóroval, táhne Derby vzhůru

Rostoucí formu potvrdil o víkendu Matěj Vydra. Proměněnou penaltou nasměroval Derby County k vítězství nad Sheffieldem Wednesday (2:0). Český útočník tak má na kontě už šest branek v Championship.

Z Matěje se také stává expert na úvody zápasů. Jestliže v předminulém kole se trefil hned v první minutě, v sobotu zařídil už po čtyřech minutách hry penaltu a červenou kartu pro Glenna Loovense. Následný pokutový kop pak odchovanec Jihlavy proměnil. Derby nakonec zvítězilo 2:0 a připsalo si druhou výhru v řadě, což se projevilo na posunu v tabulce. Momentálně patří „Beranům“ devátá příčka s tříbodovou ztrátou na šesté místo (zajišťující play off). Derby má navíc zápas k dobru.

Matěj si připsal celkově sedmou trefu v soutěžních zápasech této sezony, z toho 6 v Championship. Jen pět hráčů zatím nastřílelo v druhé nejvyšší soutěži víc branek (7).

Daniel Pudil se v sestavě Sheffieldu neobjevil. Do zápasů svých týmů nezasáhl vinou zranění ani Vladimír Darida, jehož Hertha remizovala na hřišti Freiburgu 1:1. Ze zdravotních důvodů je momentálně mimo hru také Jakub Brabec. Jeho Genk překvapivě zvítězil na půdě Anderlechtu Brusel a slavil teprve druhou výhru v sezoně.