CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra králem derby. Chválil jej i kouč

Famozní zápas má za sebou Matěj Vydra. Gólem a asistencí zařídil výhru Derby County (2:0) v souboji městských rivalů a vysloužil si místo v sestavě kolo. „Rams“ se v tabulce dostali právě před Nottingham Forest.

Kdyby si mohl vybrat, hrál by Matěj jen proti Nottinghamu. Proti týmu se slavnou historií se postavil ve své kariéře poosmé (nejdříve ve Watfordu, poté v Reading) a v neděli si připsal už devátou trefu ve vzájemných soubojích. „Možná je to proto, že nemá rád červenou? Nebyl na stadionu asi sám,“ vtipkoval po zápase trenér Gary Rowett. „Museli byste se ho zeptat, proč se mu proti Forest tak daří. Ale většinou je to tak, že s důležitostí zápasů roste i náš výkon,“ usmíval se.

Matěj jej potěšil už po 24 vteřinách hry, kdy střelou otevřel skóre. V 50. pak přihrál na gól Davida Nugenta. Český útočník tak oslavil nejlepším způsobem návrat do základní sestavy. Svým pátým gólem v sezoně a celkovým výkonem si vysloužil komplimenty svého kouče. „Má výborné obě nohy, je rychlý a silný. Myslím, že při první brance ukázal své schopnosti. Byl to fantastický gól,“ prohlásil Rowett.

Přiznal, že se Matěje snažil před derby namotivovat. „Mluvil jsem s ním v sobotu a říkal mu, že má všechno k tomu, aby se stal nejlepším číslem deset (podhrotovým hráčem) v lize,“ dodal kouč, který si pochvaluje Vydrovu spolupráci s Nugentem.