CHOVANECSPORT.cz

Skvělá jízda Genku skončila, Evropskou ligu si nezahraje

Jakub Brabec si s Racingem Genk Evropskou ligu v příští sezoně nezahraje. Rozhodl o tom středeční finálový duel play off, v němž uspěl tým z Oostende 3:1.

Když Genku na konci základní části těsně unikla účast v elitní šestce, stále si mohl zajistit start v Evropské lize pro ročník 2017/2018. Musel nejprve vyhrát šestičlennou skupinu, což se mu suverénně podařilo, v následujícím duelu porazil v semifinále play off Sint Truiden, vítěze skupiny A.

Včera jej čekal rozhodující duel na hřišti Oostende, čtvrtého celku mistrovské skupiny. Racing vstupoval do utkání s úžasnou sérií třinácti zápasů bez porážky, během níž jen dvakrát remizoval. Jenomže ve 27. minutě Genk inkasoval poprvé, na dvoubrankový rozdíl zvýšil český obránce KV Oostende David Rozehnal. Letošnímu čtvrtfinalistovi Evropské ligy se podařilo snížit na konci první půle z penalty, ovšem už v šesté minutě po změně stran inkasoval potřetí a na další zdramatizování už se nezmohl.

Jakub odehrál i tentokrát celý zápas. Svou první sezonu v barvách Genku každopádně může považovat za úspěšnou, odehrál v ní 25 ligových zápasů, jedenáctkrát zasáhl do duelů Evropské ligy a dvakrát do Belgického poháru.