CHOVANECSPORT.cz

Mladíci uspěli na turnaji, teď se chystají na EURO U19

Závěrečnou přípravu na evropský šampionát kategorie do 19 let mají za sebou i dva mladíci, které zastupuje Chovanec Sport Agency. Matěj Chaluš a Ondřej Chvěja by v nominaci na mistrovství neměli chybět.

„Devatenáctka“ využila české účasti na tradičním mládežnickém turnaji ve francouzském Toulonu k sehrání a vyladění nedostatků. Kromě tří utkání v základní skupině si navýšila porci o semifinále a souboj o 3. místo, v němž v sobotu podlehla Skotsku 0:3.

Příbramský stoper Matěj Chaluš nastoupil do všech pět utkání, ačkoliv ve čtyřech z nich odehrál vždy jen jeden poločas. To však souviselo se strategií trenéra Jana Suchopárka, který chtěl v nabitém programu prozkoušet několik variant.

Ostravský Ondřej Chvěja se představil ve dvou utkáních, hned v tom prvním proti Skotsku (3:2) se střelecky prosadil. O větší porci zápasů jej v závěru turnaje připravilo nachlazení.

Členové reprezentační „devatenáctky“ dostali po návratu několik dní volno, společně se sejdou 25. června, o čtyři dny později se vydají do Gruzie, dějiště šampionátu.

„Na soustředění vezmeme dva brankáře a sedmnáct hráčů. Oba brankáři tady podali solidní výkony, potvrdili předpoklady a očekávání, ze sedmnácti hráčů před odletem do Gruzie jeden vypadne. O sestavě mám víceméně jasno, i když během zmiňovaného soustředění může ještě k nějakým změnám dojít,“ uvedl trenér Jan Suchopárek pro fotbal.cz. Česko nejprve narazí na Švédsko (2. 7), poté jej čeká Portugalsko (5. 7.) a na závěr domácí mužstvo (8. 7.)