CHOVANECSPORT.cz

Jakub Brabec se do semifinále nepodívá, Genk vypadl

Jediný gól chyběl Racingu Genk k postupu mezi čtyři nejlepší celky v Evropské lize. Po porážce 2:3 a domácí remíze 1:1 však vypadl a semifinále si zahraje Celta Vigo. Jakub Brabec tak zůstal i podruhé v řadě mezi poslední osmi celky.

Před rokem se mu to povedlo se Spartou, nyní s Genkem. Stejně jako před rokem (proti Villarrealu) bojoval i tentokrát o semifinále se španělským soupeřem – Celtou Vigo. Úvodní duel v Galicii belgický klub prohrál 2:3, takže mu v domácím prostředí stačila i jednogólová výhra 1:0 nebo 2:1.

Jenže v 63. minutě inkasoval. Český reprezentační obránce nejprve skluzem zastavil hosty od samostatného úniku, balon se dostal k obránci Castagnemu, který jej vzápětí ztratil. Dánský útočník Sisto pak skrz otevřenou obranu parádní trefou otevřel skóre.

Genku se podařilo záhy vyrovnat díky Trossardově gólu. K úspěchu chyběla jediná branka, ale ta nepřišla, i když Kubu v 81. minutě nahradil urostlý stoper Dewaest, který se vysunul na hrot. Ovšem byli to spíš hosté, kdo byl blíž k vítězné trefě.

Racing tak vypadl a Vigo se zařadilo po bok Manchesteru United, Olympique Lyon a Ajaxu Amsterdam.