CHOVANECSPORT.cz

Daniel Pudil zařídil důležitou výhru, Hertha bez Daridy opět prohrála

Velmi úspěšné období od návratu do základní sestavy prožívá Daniel Pudil. V pondělí se zapsal mezi střelce a vstřelil svůj celkově sedmý gól od příchodu do Anglie. Jakub Brabec a Vladimír Darida se o víkendu na hřiště nedostali.

Daniel Pudil

Sheffield Wednesday-Cardiff 1:0, odehrál celý zápas

QPR-Sheffield Wednesday 1:2, odehrál celý zápas

Také po velikonočních svátcích platí, že je Sheffield od Danova návratu stoprocentně úspěšný. Nejprve v pátek pomohl k výhře nad Cardiffem, v pondělním souboji na hřišti QPR byl jeho zápis ještě výraznější, když ve 31. minutě vstřelil svůj druhý gól v sezoně. Pro „Sovy“ bylo ale zásadnější, že šlo nakonec o vítězný zásah, takže se mužstvo díky úspěšné sérii posunulo na 5. místo. Do konce soutěže zbývají ještě tři kola.

Matěj Vydra

Brentford-Derby County 4:0, nastoupil v 76. minutě

Derby County-Huddersfield 1:1, odehrál 71 minut

Většinu pátečního výprasku sledoval Matěj z lavičky, nastoupil až na závěrečnou čtvrthodinu. V pondělí se vrátil do základu, na hřišti zůstal až do 71. minuty, kdy Derby prohrávalo 0:1. Vyrovnávací brankou „Rams“ definitivně rozhodli o prvním postupujícím, protože Huddersfield tak ztratil i teoretickou šanci dostihnout Brighton, který si zahraje Premier League. Derby patří 9. příčka a je definitivně ze hry o postup.

Jakub Brabec

Kortrijk-Racing Genk 0:3, nenastoupil

Poprvé od 10. února chyběl Jakub v základu, tentokrát zápas sledoval jen z lavičky, a to i vzhledem k náročnému programu, protože hned ve čtvrtek čeká Genk odveta čtvrtfinále Evropské ligy s Vigem. O víkendu si Racing poradil na hřišti Kortrijku suverénně 3:0 a vede svou skupinu, jejíž vítěz postoupí do play off o EL.

Vladimír Darida

Mainz 05-Hertha Berlín 2:0, nenastoupil

Vzhledem k tomu, že v minulém utkání inkasoval pátou žlutou kartu, nemohl Vláďa zasáhnout do zápasu. Hertha potvrdila, že se jí venku nedaří a prohrála. V tabulce je pátá, na Ligu mistrů už prakticky ztratila šanci.