CHOVANECSPORT.cz

Daniel Pudil zažil vítězný návrat a získal skalp Newcastlu

Velmi úspěšný víkend zažilo kvarteto legionářů v předních evropských soutěžích. Všichni čtyři si připsali se svými kluby vítězství. Jediný, kdo si nemohl radost užít naplno, byl Matěj Vydra, který v nabitém programu tentokrát zůstal jen na lavičce Derby.

Daniel Pudil

Sheffield Wednesday-Newcastle 2:1, odehrál celý zápas

Tomu se říká úspěšný návrat! Téměř dva měsíce čekal Dan na svou další šanci, dostal ji ve velmi těžkém utkání proti lídrovi soutěže Newcastlu. A klub ze severu Anglie už je druhý, protože jej Sheffield – i podruhé v sezoně – porazil. Reprezentační obránce si vysloužil za svůj výkon nadprůměrnou známku 7. „Sovy“ si podržely klíčové šesté místo před rozjetým Fulhamem.

Vladimír Darida

Hertha Berlín-Augsburg 2:0, odehrál 87 minut

V pravý čas, po třech porážkách v řadě, se povedlo Hertě zabrat a zvítězit. V neděli si splnila povinnost a porazila zachraňující se Augsburg. Vláďa, který viděl v 79. minutě žlutou kartu, strávil na hřišti téměř celý zápas a podílel se na výhře, která berlínský klub udržela na páté příčce. Liga mistrů každopádně zůstává hodně vzdálená, na čtvrtý Dortmund je sedmibodová ztráta.

Jakub Brabec

Roeselare-Racing Genk 0:1, odehrál celý zápas

Už poosmé v řadě odehrál Jakub celých devadesát minut. I ve druhém kole nadstavbové části Racing zvítězil a udržel čisté konto, takže svou skupinu vede s dvoubodovým náskokem před Eupenem. A díky komplikovanému hernímu systému belgické ligy si tak stále udržuje šanci na účast v Evropské lize. Každopádně už ve čtvrtek čeká Gent čtvrtfinálová bitva v tomto ročníku EL na hřišti Celty Vigo.

Matěj Vydra

Birmingham City-Derby County 1:2, nenastoupil

V nabitém programu začal Matěj na lavičce, a jelikož Derby ke konci bránilo těsný náskok, dal kouč Matěj Rowett přednost defenzivnějším hráčům. Pro trenéra to byla velmi sladká výhra, protože byl na podzim z Birminghamu vyhozen. Naopak „Rams“ pod jeho vedením nabrali na síle a zvítězili potřetí v řadě. Jejich odstup na šesté místo však zůstává sedmibodový.