CHOVANECSPORT.cz

Daniel Pudil znovu vítězně. Genk Kuby Brabce nadělil šest gólů

Vzájemný souboj Daniela Pudila a Matěje Vydry skončil vítězně pro staršího z dvojice parťáků, kteří spolu nastupovali ve Watfordu. Útočník Derby je tak jediný z kvarteta legionářů, kdo se o víkendu neradoval z tříbodového zisku.

Daniel Pudil

Sheffield Wednesday-Derby 2:1, odehrál celý zápas

Výbornou formu chytil v nejdůležitější možnou chvíli Sheffield. Jediné dva celky totiž zvítězily v posledních čtyřech kolech: Wednesday a Fulham. Daniel může být velmi spokojený s tím, že stoprocentní bilanci si jeho klub drží od chvíle, kdy se vrátil do základní sestavy. Domácí museli skóre otáčet, ale dvěma zásahy svůj úkol splnili. Český obránce k němu přispěl výkonem, který list The Sun ocenil známkou 6. Sheffield je nyní čtvrtý a účast v play off má téměř jistou.

Matěj Vydra

Sheffield Wednesday-Derby 2:1, odehrál celý zápas

Podruhé v řadě se objevil v základu a na hřišti odehrál celý zápas. Při vedoucím gólu Darrenta Benta dobře odclonil jednoho obránce i brankáře. Objevil se v několika dobrých nábězích, ale balon nedostal. The Sun mu dal známku 6.

Jakub Brabec

KRC Genk-Mouscron 6:0, odehrál celý zápas

Alespoň částečně si belgický klub spravil chuť po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy. Suverénní výhrou si upevnil vedení ve skupině, jejíž vítěz se udrží v boji o EL. Jakub odehrál celých devadesát minut, Genk udržel popáté v řadě v ligové soutěži čisté konto.

Vladimír Darida

Hertha Berlín-Wolfsburg 1:0, odehrál celý zápas

Po karetním trestu ve Vláďa vrátil do základní sestavy a přispěl k výhře Herthy. V jejím případě se dá říct: doma pán, venku krám. Zatímco na Olympijském stadionu je stejně úspěšná jako Bayern či Lipsko ve svých arénách, její venkovní bilance je až 16. v lize. Nicméně tentokrát při berlínském klubu stálo i štěstí, především v prvním poločase. Hertha si drží páté místo, které jí zajišťuje start v Evropské lize. Na rozjeté sedmé Brémy má čtyřbodový náskok. A právě na hřiště Werderu se v sobotu Darida a spol. představí.