CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra zařídil výhru Derby, vyhlásili jej Mužem zápasu

Nejlepším možným způsobem zahájil Matěj Vydra éru pod novým trenérem Garym Rowettem. I ve druhém utkání od trenérské změny se střelecky prosadil, tentokrát navíc jeho gól zařídil vítězství. Úspěšný víkend zažil i Jakub Brabec.

Matěj Vydra

Derby County-QPR 1:0, odehrál 78 minut

Běžela 70. minuta, když domácí tým podnikl jeden z dalších útoků. Na jeho konci byla střela, kterou gólmanů hostů vyrazil. Ovšem jen k Matěji Vydrovi, jenž ranou pod břevno rozjásal stadion. Po utkání jej vyhlásili Mužem utkání. Trefil se potřetí v posledních čtyřech utkáních. Už v úterý „Berani“ hostí Fulham. A pokud jej porazí mohou oživit své šance na play off. Sedm kol před koncem ztrácejí osm bodů právě na londýnský klub.

Jakub Brabec

Racing Genk-Lokeren 4:0, odehrál celý zápas

Třígólovou smrští v závěrečných dvaceti minutách rozhodl Genk o úspěšném vstupu Racingu do nadstavbové části. Šestičlennou skupinu po úvodním kole díky lepšímu skóre vede. Jakub zůstal i po návratu z reprezentační přestávky v základní sestavě a připsal si další devadesátiminutovou porci a čisté konto. V příštím kole zajíždí tým na hřiště Roeselare.

Vladimír Darida

Hertha Berlín-Hoffenheim 1:3, odehrál celý zápas

Každá série jednou končí a, bohužel pro Herthu, k tomu došlo v souboji s přímým konkurentem o pohárové příčky. Bylo to poprvé v sezoně, kdy berlínský klub doma otevřel v utkání skóre, ale nakonec prohrál. Zápas výrazně ovlivnilo vyloučení domácího Mittelstädta v 58. minutě, ještě za stavu 1:1. V závěrečné dvacetiminutovce hosté dvakrát udeřili. Hertě nyní patří 5. místo.

Daniel Pudil

Barnsley-Sheffield Wednesday 1:1, nenastoupil

Ani tentokrát se Daniel neobjevil v sestavě. Sheffield navíc potvrdil slabší formu, v posledních sedmi zápasech zvítězil jen jednou a šestou příčku, z níž se postupuje do play off, přepustil Fulhamu.