CHOVANECSPORT.cz

Češi rozstříleli San Marino, dvěma trefami přispěl Vláďa Darida

Česká reprezentace splnila roli jasného favorita a zvítězila na hřišti San Marina. Outsidera skupiny porazila na jeho hřišti 6:0, když se dvěma góly zapsal mezi střelce Vladimír Darida. Celý zápas odehrál i Jakub Brabec.

Týma Karla Jarolíma se povedl začátek, což je v soubojích s fotbalovými trpaslíky prakticky zásadní. Po úvodní brance Antonína Baráka se v 19. minutě prosadil i Vláďa Darida. „Po druhém gólu to z nás spadlo a říkal jsem si, že je to už dobré. Tonda Barák to tam dobře vybojoval a zatáhl. Na mně bylo si to už jen dobře připravit a zamířit k tyči,“ vyprávěl českým novinářům po zápase.

Záložník Herty měl v utkání i smůlu, ještě v první půli mohl mít na kontě hattrick, jenže balon dvakrát skončil na tyči. „Dvě jsem teda dlouho nedal. Mrzí mě hlavně ten přímák, že tam nespadnul. Ale jsem rád, že jsme zápas zvládli tak, jak jsme zvládli, a že jsme to nějak nehonili v závěru,“ dodal.

Nakonec si Vláďa připsal alespoň svůj první dvougólový zápis v reprezentačním dresu, když ve druhé půli z pokutového kopu pečetil v 77. minutě výhru. „Při penaltě jsem si chtěl napravit chuť po těch dvou tyčích, tak jsem se domluvil s Bořkem Dočkalem. Řekl mi, že jestli chci, ať si to vezmu,“ prozradil k sympatickému gestu spoluhráče.

Jakub Brabec odehrál celý zápas a společně s týmem se radoval z druhé výhry ve skupině. Česku patří v polovině kvalifikace třetí příčka, o dva body za Severním Irskem. V nejbližším utkání se národní tým představí 10. června na hřišti Norska.