CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra se trefil v derby, na výhru to nestačilo

Zlepšenou formu i sebevědomí potvrdil o víkendu Matěj Vydra, když se znovu střelecky prosadil. Vladimír Darida si připsal asistenci, jenže Hertha utrpěla porážku na hřišti 1. FC Köln.

Matěj Vydra

Nottingham Forest-Derby County 2:2, odehrál 72 minut

Pod novým trenérem Garym Rowettem nastoupil v základní sestavě a ve 47. minutě se mu podařilo vyrovnat. Druhým gólem v posledních třech zápasech nastartoval obrat. Když už to vypadalo, že vyhecované derby „Berani“ zvládnou, inkasovali v samém závěru vyrovnávací branku. Derby zůstává na 10. místě, s devítibodovou ztrátou na příčky zajišťující play off.

Vladimír Darida

  1. FC Köln-Hertha Berlín 4:2, odehrál celý zápas

Zatímco na vlastním stadionu je berlínský klub mimořádně silný, venku se mu vůbec nedaří. Porážka na hřišti kolínského celku byla už šestá v řadě mimo domácí hřiště. Navíc Hertha začala hrůzostrašně, už po 37 minutách prohrávala 0:3. V 69. snížila na 2:4 po Vláďově přihrávce, nicméně žádný obrat se nekonal. Berlínský klub je nyní na páté příčce.

Daniel Pudil

Sheffield Wednesday-Reading 0:2, nenastoupil

V pátečním utkání prohrál Sheffield 0:2, Daniel nenastoupil. „Owls“ zůstávají na šesté příčce, jen o bod před sedmým Fulhamem.

Jakub Brabec

Racing Genk v lize nehrál

Po skončení základní části měla belgická liga přestávku, znovu se rozjede až po reprezentační pauze.