CHOVANECSPORT.cz

Šimek i Hájek si odbyli svou příbramskou premiéru

Přišli až pár dní před úvodním ligovým kolem, přesto oba mladí hráči z naší agentury zasáhli v barvách Příbrami do utkání s Teplicemi, které skončilo nerozhodně 1:1.

Jednadvacetiletý David Šimek zažil velmi hektický týden. V Příbrami strávil velkou část přípravného období, poté se ale přesunul na Vyšehrad, kde měl v kádru druholigového nováčka sbírat zkušenosti. Jenže zranění Oliviera Kingueho přimělo trenéra středočeského klubu Romana Nádvorníka k rychlé reakci a před víkendem povolali Šimka zpět. „Bylo to velmi rychlé a nečekané. V pátek mi volal manažer Ondrej Chovanec, že se Olivier zranil a že se situace řeší. Nakonec jsem ještě ten den jel do Příbrami, podepsal všechny potřebné dokumenty a rovnou se dozvěděl, že budu hrát v základu. To už jsem byl docela nervózní,“ vyprávěl po utkání David Šimek.

Svou ligovou premiéru zvládl velmi slušně, ačkoliv čelil zkušenému útočníkovi Teplic Jakubu Marešovi. Dokonce si vysloužil pochvalu od trenéra Nádvorníka, třebaže to byl právě Mareš, kdo vyrovnal na 1:1. Po působení v Dukle, za níž nastupoval v rezervním týmu, loňském podzimu na Vyšehradě (15 zápasů v ČFL) a jarní části strávené na Žižkově (9 zápasů), tak David udělal další krok ve své kariéře.

Podobně je na tom talentovaný Pavel Hájek. Sedmnáctiletý odchovanec pražské Sparty debutoval ve FORTUNA:LIZE v posledním ligovém kole uplynulého ročníku, kdy nastoupil na samý závěru duelu s Opavou. Letenský klub se ale rozhodl, že hráče pustí do Příbrami, s níž minulý týden podepsal tříletý kontrakt.

Střední záložník, který začátkem srpna oslaví osmnácté narozeniny, se dostal na hřiště v 80. minutě, už za stavu 1:1, když vystřídal autora jediné příbramské branky, Michala Škodu.

„Pavel je na svůj věk mimořádně silný charakter, je cílevědomý, možná proto, že žije jen s mamčou a musí makat. Jsem rád, že mu Sparta dala šanci odejít do dospělého fotbalu. Na soustředění Příbrami zaujal hned v prvním utkání po dlouhé cestě. Hrál bez nervů, jako by v klubu působil už nějaký ten rok. Určitě mu pomohlo, že předtím trénoval s áčkem Sparty,“ uvedl na Hájkovu adresu Ondrej Chovanec.

Jen pro doplnění, Pavel Hájek v minulé sezoně nastupoval pravidelně za sparťanskou juniorku, celkově si připsal 29 startů, v nichž vstřelil 7 branek. V nadstavbové části byl dokonce se třemi zásahy jejím nejlepším střelcem.