CHOVANECSPORT.cz

Daniel Pudil znovu nastoupil v české lize. Po 4076 dnech

Dlouhých jedenáct let, jeden měsíc a dvacet osm dní dělí poslední ligový duel Daniela Pudila od jeho obnovené premiéry ve FORTUNA:LIZE. A návrat to byl vítězný, jelikož Mladá Boleslav porazila Karvinou 1:0.

Myslím si, že jsme dřeli od začátku do konce utkání. Karvinští přijeli hrát zezadu a hrozit ze standardek. Něco si tam i vytvořili, ale podstatné je, že jsme na začátku sezony získali tři body a teď to z nás spadne,“ rozpovídal se Dan Pudil po zápase mezi novináři.

Cenní si toho, že si středočeský klub šel za svým, i když to nebyl po herní stránce ideální výkon. „Pokud chcete vyhrát zápas, ve kterém se vám nedaří, musíte bojovat do konce a věřit, že tam něco spadne, což se stalo. V tomhle týmu vidím sílu, že za jakékoliv situace můžeme zápas otočit,“ pochvaloval si.

Duel s Karvinou byl jeho první v české nejvyšší soutěži od 17. května 2008, kdy odehrál za Slavii poslední zápas před přestupem do belgického Racingu Genk, v němž strávil čtyři sezony a nastartoval svou úspěšnou kariéru v zahraničí. Přes Granadu a Cesenu se dostal do anglického Watfordu. Žlutočerný dres „Hornets“ oblékal tři roky, v tom posledním oslavil postup do Premier League, poté však přestoupil do Sheffieldu Wednesday. V tradičním klubu odehrál celkem čtyři sezony, připsal si přesně sto ligových startů – o tři více než za Watford.

Po sezoně se vrátil do Česka, jako svou další štaci si třiatřicetiletý obránce zvolil Mladou Boleslav a svůj krok si zatím pochvaluje. „Vrátil jsem se po jedenácti letech a jsem z toho úplně nadšený. Je rozdíl v atmosféře v kabině tady a v zahraničí. Tady je spousta srandiček a člověk do toho zapadne hned,“ těší bývalého reprezentanta.

V příštím kole se Boleslavští představí na hřišti Bohemians.