CHOVANECSPORT.cz

LEGIONÁŘI: Vstup do jara Daridově Herthě nevyšel, padla v Leverkusenu

Po zimní pauze se znovu rozběhly německá a belgická liga. Zatímco Vladimír Darida nastoupil a jeho Hertha prohrála, Jakub Brabec se mohl radovat z výhry. Bohužel ji sledoval pouze z lavičky.

Daniel Pudil

Brighton-Sheffield Wednesday 2:1, odehrál 66 minut

Velmi nešťastný zápas má za sebou Sheffield, který za stavu 1:1 zahrával penaltu, ovšem Forestieri ji neproměnil a navíc „Sovy“ nevyužily půlhodinovou přesilovku. Naopak v závěru přišly o bod. To už na hřišti Daniel nebyl, v 67. minutě byl vystřídán. Stejně jako jeho spoluhráči měl velmi těžký úkol: uhlídat Anthonyho Knockaerta, jednoho z nejlepšího hráčů soutěže. Francouzské křídlo vstřelilo oba góly… Sheffield zůstává šestý, o víkendu má zápas s Brentfordem odložený kvůli startu hostů v FA Cupu.

Matěj Vydra

Derby-Reading 3:2, odehrál 3 minuty

Matěj bohužel začal opět jen na lavičce a do hry se dostal až v samém závěru, kdy už „Rams“ hlídali těsný náskok. Navíc jeho konkurenti se střelecky prosadili, ať už Darren Bent nebo Tom Ince. Derby se v tabulce díky výhře přiblížilo šestému Sheffieldu na dva body a příčky zajištující play off má na dosah. Pozici si může vylepšit o víkendu, kdy hostí dvaadvacátý Burton.

Vladimír Darida

Bayer Leverkusen-Hertha Berlín 3:1, odehrál 81 minut

Vstup do jarní části berlínskému celku nevyšel, na hřišti Leverkusenu prohrál 1:3. Vláďa nastoupil podle očekávání v základní sestavě a vydržel na hřišti do 82. minuty. Ani on neodvrátil pátou porážku Herthy v sezoně. Navíc klub spadl ze třetí příčky na pátou. I v příštím kole cestuje ven, tentokrát na hřiště osmého Freiburgu.

Jakub Brabec

Eupen-Racing Genk 0:1, nenastoupil

Jakub je jediný ze sledovaných krajánků, který o víkendu nenastoupil. Z lavičky nicméně sledoval vítězství svého celku, který se vrátil do hry o první šestku. Na Mechelen ztrácí už jen čtyři body. V dalším kole Racing přivítá doma jedenáctý Kortrijk.