CHOVANECSPORT.cz

Brabec míří do Plzně. Byla to hotové za 5 minut, říká agent Ondrej Chovanec

Reprezentační obránce Jakub Brabec mění dres. Šestadvacetiletý stoper bude po tureckém Rizesporu na jaře hostovat v Plzni. Západočeši se navíc s Genkem domluvili i na opci.

Brabec, který ze Sparty v létě 2016 do belgického Genku, zamířil před aktuální sezonou na hostování do tureckého Rizesporu, kde na podzim nastoupil do 17 ligových utkání.

“V Turecku se ale změnil prezident, vedení a Kubu přestali brát k zápasům, i přes to, že odehrál skvěle podzim. A tak jsme jeho situaci museli řešit. Našli jsme pro něj klub, který patří k české špičce a pravidelně hraje evropské poháry,” říká Ondrej Chovanec z Chovanec Sport Agency.

Na to zareagovala plzeňská Viktoria a dohodla se na půlročním hostování s opcí na tři roky. „Byla to taková rychlejší akce. Dnes jsem přiletěl z Turecka, kde se to vše dořešilo. Plzeň je špičkový klub a každoročně hraje o poháry a o titul. Toho se chci účastnit, chci pomoci Plzni a zasáhnout do co nejvíce utkání, čímž bych se mohl i poprat o reprezentaci,“ uvedl Jakub po podpisu smlouvy.

Od Viktorie to bylo nesmírně rychlé a profesionální jednání. Adolf Šadek je prostě muž akce. Dohodli jsme se téměř během pěti minut. Kuba se potkal i s trenérem Vrbou, který ho vedl v národním týmu a dá se říct, že si to všechno sedlo. I vzhledem k tomu, že Plzeň má zraněné a vykartované hráče,” uvádí Chovanec.

Ten reaguje i na negativní reakce sparťanských  fanoušků, kteří Kubu po tomto kroku zavrhli.

“Není to tak, že by se Kuba nechtěl vrátit do Sparty. V létě i nyní ta šance byla. Před sezonou se ale sportovní vedení rozhodlo, že raději přivede Radakoviče, nyní má v obraně zase jiné varianty. Myslím si, že Kubovi nemůže mít nikdo nic za zlé. Plzeňský trenér se rozhodl, že ho chce, sparťanský naopak, že tento post posílit nepotřebuje, vysvětluje.

“Zároveň bych chtěl dementovat nepravdivé informace ohledně Kubových obřích platových nárocích, které se v létě objevily v médiích,” dodává Chovanec.