CHOVANECSPORT.cz

Boj o titul začíná. Plzeňský Hejda bude nahánět trio slávistů Hušbauer, Sýkora a Jugas

Už dnes vypukne jarní část FORTUNA:LIGY a do hry se vracejí i klienti Chovanec Sport Agency. Hned několik z nich bojuje o mistrovský titul. Jakou mají Josef Hušbauer, Jan Sýkora, Jakub Jugas a Lukáš Hejda výchozí pozici?

Josef Hušbauer (Slavie) Bilance v lize 2018/19: 18 zápasů, 4+7

Na podzim patřil kreativní středopolař k oporám Slavie, a pokud byl zdravý, nevynechal žádný důležitý zápas. Jinak by tomu nemělo být ani během jara, kdy budou červenobílí čtyřbodový náskok před Viktorií Plzeň. S jeho pozicí nezacloumalo ani posílení záložní řady.
Jan Sýkora (Slavie)
Bilance v lize 2018/19: 12 zápasů, 1+4
Zatímco Hušbauer své místo v základní sestavě Slavie má, jeho mladší spoluhráč o něj musí bojovat. Na podzim Honza často bojoval spíš se zraněními než se soupeři. I tak si ale připral ve 12 zápasech jednu branku a čtyři asistence. Pokud bude fit, na jaře může být pro Jindřicha Trpišovského zajímavým žolíkem.Jakub Jugas (Slavie)
V obrovské konkurenci na pozici středního obránce to má ohromně těžké. Podobně jako Sýkora na podzim laboroval se zraněním a do optimální formy se teprve postupně dostává. Pookřát by mohl na hostování v jiném ligovém klubu.Lukáš Hejda (Plzeň)
Bilance v lize 2018/19: 9 zápasů/697 minut
Stálice plzeňské defenzivy. Na podzim zažil v Lize mistrů zápasy se slavným Realem Madrid, nyní bude se svými spoluhráči nahánět pražskou Slavii, na kterou Viktoria z druhého místa ztrácí pět bodů.