CHOVANECSPORT.cz

Hertha vyhrála, Derby selhalo a je v problémech

Poprvé v tomto kalendářním roce zvítězila Hertha Berlín na domácím hřišti a posunula se na 9. místo. Naopak do potíží se dostává Derby County. Po překvapivé porážce na půdě Burtonu vypadlo z první šestky.

Jestliže v minulém ročníku byla Hertha velmi silná na svém Olympijském stadionu, pak v tomto ročníku je její bilance mnohem horší. V sobotu si připsala teprve pátou výhru, a dokonce to byl její první tříbodový zápis před vlastními fanoušky od 13. 12. Proti 1. FC Köln sice po první půli prohrávala, ale dvěma trefami v rozmezí 49. a 52. minuty výsledek otočila. Vláďa Darida odehrál 90 minut.

Mnohem horší víkend zažil Matěj Vydra. Jednak v závěru utkání neproměnil za stavu 1:3 penaltu, a především si jeho Derby zkomplikovalo cestu za umístěním v první šestce, která zajišťuje start v play off. Po nečekané porážce na hřišti zachraňujícího se Burtonu se propadlo na sedmou příčku – se ztrátou jednoho bodu na Middlesbrough a Millwall.

Právě „Boro“ přivítají „berani“ o víkendu na svém stadionu a o tři dny později je čeká dohrávka s Cardiffem City bojujícím o přímý postup. Klíčový týden pak uzavře na půdě dalšího týmu z Top 6 – Aston Villy.

Klidnější závěr sezony prožívá Sheffield Wednesday, který bez Daniela Pudila zvítězil na hřišti Hull City 1:0 a je na 16. místě.

Racing Genk remizoval ve skupině bojující o titul a evropské poháry na hřišti Charleroi 2:2 a zůstává na 6. místě. Jakub Brabec bohužel ani tentokrát do utkání nezasáhl.