CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra se opět trefil a zvýšil svůj náskok

Jak na Nový rok, tak po celý rok? Pokud se rčení vyplní, bude Matěj Vydra pokračovat ve střelecké jízdě. První lednový den se totiž trefil proti Sheffieldu United, radost mu ovšem zkazila konečná remíza 1:1.

Byl to souboj nejen dvou celků z předních pozic v tabulce, ale také dvou aktuálně nejlepších kanonýrů Championship. Matěj Vydra proměnil ve 24. minutě pokutový kop a čtrnáctou trefou v soutěži se dotáhl na Leona Clarka. Ten se však po změně stran rovněž prosadil, zařídil Sheffieldu bod a na čele tabulky kanonýrů se znovu osamostatnil.

Matěj každopádně zvýšil svůj náskok na druhém místě, a především mu přes Vánoce udělaly radost výsledky Derby, které se vyšvihlo na druhou (postupovou) příčku a na třetí Cardiff má dvoubodový náskok.

Naopak se nedaří Sheffieldu Wednesday, který v průběhu vánočních svátků odvolal trenéra Carlose Carvalhala. Daniel Pudil se vrátil do sestavy, ze čtyř zápasů na přelomu roku nastoupil dvakrát v základu. Jenomže „Sovám“ to nejde, momentálně jim patří až 16. příčka.

Druhá liga pokračuje 13. ledna, první víkend v novém roce patří v Anglii tradičně FA Cupu.